fbpx

Det er fremdeles mange bedrifter som benytter gamle og utdaterte programvareløsninger for å drive virksomheten sin.

Dette bidrar til ineffektivitet, og utålmodige kunder. Hvis du jobber i et utdatert ERP-system, så vet du innerst inne, at det ikke er særlig smart. Det finnes mange brukere der ute, som er smertelig klare over at de burde bytte til et mer moderne system, men som av en eller annen grunn ikke er klare til å bytte ennå.

Har du noen idè om hva kostnaden ved å bruke de utdaterte forretningsprogramvareløsningene er?

I den vestlige verden, er det vanlig å modernisere ERP- og CRM-løsningene sine hvert 8. til 10. år. Det er enten en oppgradering eller et fullstendig bytte. I noen bransjer har dette tallet hatt en tendens til å øke på grunn av den nåværende Covid-krisen. Men også på grunn av at mange organisasjoner «bare utsetter» disse prosjektene, selv om de vet, at de bør gjøre en endring.
Så hvorfor utsetter bedrifter moderniseringen av forretningsprogramvaren? Det er ulike grunner, og kan variere i alt fra å identifisere hvem i bedriften som har ansvaret for dette, til frykten for å feile i prosessen.
Et viktig spørsmål er hva den potensielle forretningseffekten av denne forsinkelsen er. Listen over konsekvenser er lang, og her har vi valgt noen punkter som kan få alvorlig innvirkning på virksomheten din:

  • Du må videreføre de nåværende høye eierkostnadene som følger av lokale programvareløsninger, basert på din egen servermaskinvare, og den interne systemadministrasjonen
  • Kostnadene for midlertidig vedlikehold av dine utdaterte forretningsprosesser vil fortsette. Og forverres, dersom du ikke fikser det raskt. Dette kan føre til redusert tilfredshet hos kunder og ansatte. Og til slutt i tap av kunder, og ansattflukt.
  • For å kunne jobbe i dine nåværende og gamle prosesser, gjør du deg avhengig av dine senioransatte som vil forlate bedriften din om kort tid, når de går av med pensjon.
  • Kanskje den viktigste årsakensaken: du går glipp av den pågående innovasjonen som vi ser i de skybaserte løsningene. Alle ledende ERP / CRM-leverandører har flyttet sine FoU-investeringer til skyproduktene sine. Så hvis du fremdeles kjører lokale og manuelle løsninger, betyr dette at tilgjengeligheten til ny funksjonalitet og innovasjon vil avta. Og til slutt stoppe.

Modernisering av bedriftens programvare krever en stor og omfattende investering. Men å fortsette bruken av utdaterte løsninger kan potensielt koste en formue.

prosjektplanlegging

Vi kan hjelpe deg med kartlegging av hvilket nye og moderne ERP-system som kan passe for deg og din bedrift. Legg igjen navn og telefonnummer i skjemaet under, så hører du fra oss.

Ønsker du at vi skal ta kontakt med deg? Legg igjen e-post og telefonnummer, så tar vi kontakt snart.