Transformasjonsboken- lederen er rollemodell

Kapittel 12. i Transformasjonsboken handler om lederen og lederansvaret i transformasjonsprosessen. Som leder er du rollemodell, er du klar for det?

Forandring er vanskelig for alle mennesker. Ikke noe nytt her. Og de fleste trenger et forbilde for å hjelpe seg med endringen. I alle IT-prosjektene dine til dags dato, kunne du ha pekt på IT-sjefen din som denne rollemodellen. Men nå som vi snakker om digital forretningstransformering, ser det ut som det er din tur til å være rollemodellen selv.

Er du klar for det?

Både evnen og viljen til å endre er tett knyttet til din bedriftskultur. Blir endring og innovasjon stimulert og belønnet? Eller er det mer effektivt å gjemme seg og gjøre det du blir fortalt? Hvis noen utfører et eksperiment som mislykkes – vil de bli straffet offentlig, eller støttet for å prøve noe annet?

Den digitale transformasjonen av din organisasjon er et stort prosjekt som vil ha stor innvirkning på hele teamet ditt. Når det lykkes, vil du sette kundene dine (mer) i sentrum for alt du gjør. Og du vil endre til en forretningsmodell som gir den beste kundeverdi og kundebehandling.

Selv om dette høres bra ut, er virkeligheten at mange mennesker oppfatter endring som en trussel. Noen er redde for å gå glipp av opprykk og lønnsstigning. Andre frykter å bli tvunget ut av komfortsonen sin. Det er her organisasjonen trenger deg som forbilde.

Vil du at de ansatte skal være transparente? Da bør du være transparent selv. Vil du at de skal være åpne for eksperimenter og forandringer? Begynn med å endre deg selv. Synes du det er skummelt? Da bør du i tilfelle dele følelsene med de ansatte, siden de også kan være redde.

Hvis du klarer å være et sterkt og synlig forbilde, vil de ansatte bli inspirert og takknemlige og – enda viktigere – du vil øke sjansene dine for å lykkes med prosjektet!