Hva er egentlig digital transformasjon – Transformasjonsboken

Dette er det første kapitlet i Transformasjonsboken, skrevet av Guus Krabbenborg i Dynamics and more. Hvis du vil lese hele med en gang, kan du bestille boken i kontaktskjemaet under.

Hva er egentlig digital transformasjon

Oxford College of Marketing definerer digital transformasjon som:
«En grunnleggende endring i fundamentet for virksomheten, vanligvis drevet av en manglende evne til å utvikle seg etter markedets krav. Resultatet sees som en fullstendig endring av virksomhetens teknologi og forretningsmodeller, for effektivt å samhandle med digitale kunder.”
Min erfaring er at digital transformasjon ofte er for nært knyttet til bare teknologi og ‘digital’, med mindre fokus på teknologiens evne til å forbedre forretningsfunksjonene.
I motsetning til implementering av programvare som ERP eller CRM, er digital transformasjon prosessen med å digitalisere alle forretningsprosessene dine, og til og med ditt eget tankesett.
Digital transformasjon gir bedriften deres mulighet til å endre organisasjonen, modernisere forretningsprosessene og hvordan de ansatte samarbeider, forbedre produktene og tjenestene, og sette kundene i fokus for alt dere gjør.
Tenk på implementering av digital transformasjon som en pågående prosess i stedet for et engangsprosjekt – en serie kontinuerlige forbedringer og finjustering, som tilpasser seg endrede kundebehov og nye teknologier.

Viktig hensyn kan omfatte:

• Transformer organisasjonen din fra en silo-tankegang til en mer helhetlig tilnærming, med et enhetlig kundefokus.

• Sørg for at kundereisen og kundeverdien er et sentralt element i strategiene og forretningsplanene dine.

• Gå fra frittstående programvareløsninger mot en plattformtilnærming med 360-graders kundeperspektiv, og en enkelt versjon av sannheten for alle kunders relevante data.

• Gjør det mulig for HR- og markedsavdelingene dine å ta en aktiv rolle i endringsprosessen.

Transformasjonsboken er et hefte som består av disse kapitlene:

Følg med! Vi kommer til å legge ut alle kapitlene fortløpende. Hvis du vil lese hele boken med en gang, kan du bestille den i skjemaet over.