Transformasjonsboken – er dere åpne for å eksperimentere?

Her har du det niende kapitlet i Transformasjonsboken. Her sier Guus Krabbenborg at må tillate både feil og små fiaskoer i prosjektet. Men du må ikke dvele ved feilene, og du må være rask til å rette opp. Vil du lese hele boken samlet, kan du bestille den her.

For de fleste organisasjoner er digital transformasjon relativt nytt. Disse organisasjonene vil dra nytte av et åpent sinn og vilje til å lære. Det er viktig, siden det ikke er noen standard suksessformel. Du må finne din egen unike måte for å komme til din egen unike løsning, og skape din egen suksess.
Å finne den «nye måten» er bare mulig gjennom å eksperimentere. Å gjøre ting du aldri har gjort før. Som individ, som avdeling og/eller som en hel organisasjon.


Inneholder din bedriftskultur vekstfokus, inkludert en positiv tilnærming til å lære av feil? Risikoen for å gjøre feil er høy med prosjekter som disse, så de ansatte må føle seg støttet, og at endringen er en reise.
Tanken er å gjøre de små feilene – men raskt! Deretter analysere både prosessen og resultatene. Og lære av det – igjen raskt! Slik at du kan dra nytte av disse erfaringene i dine neste eksperimenter.
Vær ærlig med deg selv – får folk i organisasjonen vanligvis skylden for feil? Eller enda verre – får de sparken hvis de gjør feil? Eller får disse menneskene ofte ros for sitt pågangsmot og iver etter å lære?
Og du selv? Hvordan håndterer du dine egne feil?
Avgjørende spørsmål her, er hvilken avdeling eller rolle som er ansvarlig for dine digitale transformasjonsbudsjetter. Tradisjonelt er økonomisjefen ansvarlig for IT-budsjettene. Selv om rollen er perfekt for å administrere og følge opp budsjettene, er det sannsynligvis ikke økonomisjefen som er den beste personen til å føre følge opp disse eksperimentene. For økonomisjefen er opplært og utdannet til å unngå risiko og feil.

Vi leverer ERP-systemet Microsoft Dynamics 365 Business Central, og har en bransjeløsning som egner seg for produksjonsbedrifter og bedrifter som driver prosjektbasert. Kontakt oss

Ønsker du at vi skal ta kontakt med deg? Legg igjen e-post og telefonnummer, så tar vi kontakt snart.