Transformasjonsboken – de mest effektive endringene starter nedenfra

Hele den digitale transformasjonsprosessen starter med en endring i å tenke på kundenes posisjon og viktighet. Du trenger en endring i tankesett, kultur og forretningsprosesser, sammen med en endring i måten du bruker dataene dine. Og en endring i hvordan du vil bruke teknologi for å tilføre mer verdi og oppnå mer lojalitet fra nåværende og fremtidige kunder.
Hva er den mest effektive måten å få organisasjonen din i modus for endring? Er det å presse gjennom beskjeden fra toppen og ut til resten av organisasjonen, som de fleste selskaper er vant til? Eller ville det være mer effektivt å gjøre det omvendt?
I de fleste moderne kulturer har en ovenfra og ned tilnærming, liten sjanse for å lykkes. Tenk på hvilken type ansatte bedriften din rekrutterer. Mest sannsynlig bruker du ord i rekrutteringsprosessene dine som «selvstendig», «markedsorientert» og «god utdannelse»?

Er det da effektivt å tvinge disse typer ansatte til å endre seg «fordi ledelsen ber dem gjøre det?» Nei, egentlig ikke. Det kan til og med virke mot sin hensikt. Dessuten, hvis du jobber på den måten vil du overse viktige aspekter rundt implementeringen. Og på toppen av det vil du sannsynligvis ignorere potensialet i gode ideer.
Å starte nedenfra og opp er en flott tilnærming for å få de ansatte begeistret for, og engasjert i eventuelle endringer. Be dem om å designe den ideelle kundereisen. Utfordre dem til å fortelle deg hva du skal gjøre, og hva du skal slutte med, for å øke kundetilfredsheten. Be dem om idéer for hvordan du kan forbedre aspektene ved levering av produkter og tjenester til kundene dine, verdiskaping og styring av selve endringsprosjektet.
Den gode nyheten er at de fleste av dine ansatte sannsynligvis vil være veldig positive til organisasjonsendring og virksomhetstransformasjon. Poenget er at de ikke ønsker å bli tvunget til å endre eller transformere i en retning de ikke forstår, og i et format uten aktiv deltakelse og en stemme som blir hørt.

Vil du lese hele Transformasjonsboken samlet?