fbpx

Artikkelen er fra 2015

Skyter blink med skyløsning – Kongsberg Target Systems er det første selskapet i landet som har fått Pilaro Industry Solution som skyløsning.

Daglig leder David Martin forteller at de er en bedrift i sterk vekst som trenger å ha fokus på kjernevirksomheten sin. I fjor implementerte bedriften Microsoft Dynamics NAV med bransjeløsningen Pilaro Proplanner.

Kongsberg Target Systems (KTS) ble etablert i 1994 med produksjon av elektroniske skyteskiver. Etter hvert er løsningene blitt stadig mer sofistikerte og inkluderer alt fra skiver og monitorer til programvare og systemer for direkteoverføring av resultater. En av bedriftens store leveranser er til Landsskytterstevnet som samler mellom 5.000 og 6.000 skyttere.

Eksport har etter hvert bitt en stor del av virksomheten. En målrettet innsats mot USA har skapt stor vekst for selskapet, og det ser ut som denne kommer til å fortsette.

bilde av skyteskive

Bedre system

Frem til 2012 bestod «forretningssystemet» til KTS av et regnskapssystem, en del Excelark og mye papirer i mapper og bøker, forteller Jo Hellik Aabakken, gründer og CFO i Kongsberg Target Systems.    – Med Microsoft Dynamics NAV og bransjeløsningen Pilaro ProPlanner har vi fått innkjøp, lager, produksjon, salg og regnskap i ett system. Det sparer oss for mye arbeid, men først og fremst opplever vi fordelene med at alle har tilgang til korrekt informasjon i sanntid. Ikke minst er det viktig for selgerne at de kan oppgi riktig informasjon om produksjon og leveringstid, sier Martin.

Trygt og fremtidsrettet

Han mener løsningen de valgte gir trygghet for en bedrift som har økt omsetningen med 35 prosent de siste to årene.– At løsningen er Microsoft-basert gjør at det er trygt og framtidsrettet. Vi opplever at vi har fjernet en bremsekloss i bedriften. Dette systemet er skalerbart og vi trenger ikke å være bekymret for å vokse ut av det, sier Martin. KTS vurderte flere systemer og leverandører. Bransjeløsning og tilnærming gjorde at valget til slutt falt på Pilaro.– De våget å si at innføringen av nytt forretningssystem også ville kreve noe av oss og vår organisasjon. Det likte vi. Man får ikke til forbedringer uten at også brukerne gjør endringer, sier Martin.

Mange fordeler med skyløsning

Salgs- og markedssjef i Pilaro, Jon Fromreide, har stor tro på Microsoft sine skyløsninger.

Mange kunder ønsker et system med ekstern lagring og lett tilgang via nett. I tillegg gir skyløsningen muligheter for opp- og nedskalering etter behov, investeringene er mindre og driftingen er enklere, sier Fromreide. KTS er Pilaros første kunde som har valgt Microsoft Dynamics NAV med Pilaro Proplanner som ren skytjeneste, men ifølge Fromreide blir det garantert ikke den siste.

Ønsker du at vi skal ta kontakt med deg? Legg igjen e-post og telefonnummer, så tar vi kontakt snart.