fbpx

Digital transformasjon er ofte for nært knyttet til bare teknologi, med for lite fokus på teknologiens evne til å forbedre forretningsfunksjonene. Den digital transformasjonsprosessen er med på å full-digitalisere forretningsprosessene, din måte å jobbe på, og til og med tankegangen din. Digital transformasjon gir din bedrift mulighet til å forandre seg; modernisere forretningsprosessene, og endre samhandlingsmåten blant de ansatte. Produktene og tjenestene dine blir forbedret, og du får anledning til å sette kunden i fokus i alle ledd.

I dagens verden, er det kundene som har makten. Informasjonstilgangen ved internett gir kunden mulighet til å bytte leverandør med bare noen få klikk. Disse moderne kundene har også store forventninger til proaktivitet, åpenhet, hastighet, klarhet og kvalitet. Presset for å gi god kundeopplevelse er høyere enn før, ettersom enhver feil eller dårlig opplevelse, raskt kan kommuniseres til publikum via sosiale medier og rating-sider.

For alle selskaper som setter sine kunder, potensielle kunder, eller medlemmer i sentrum, er det svært viktig å sikre en sunn fremtid ved å modernisere forretningsprosessene og freshe opp etablerte tankesett!
Den største feilfaktoren for digitale transformasjonsprosjekter er å overføre eksisterende forretningsprosesser, fra egne servere, til skyen. Å fortsette å bruke dine gamle prosesser og tradisjonelle tankesett, etter å ha omfavnet det digitale, tilsvarer å helle gammel vin i nye flasker. Bedrifter som velger dette scenariet risikerer å miste tid, penger, energi og fart.

Suksess i digitale transformasjonsprosjekter starter i styrerommet og ikke i IT-avdelingen din!
Noen av de avgjørende elementene for å oppnå transformasjonssuksess er en klar visjon, ekte ledelsesengasjement, tid og budsjett for organisasjonsendring. Og ikke minst god kommunikasjon.
Hvis du har inntrykk av at digital transformasjon er “bare nok et IT-prosjekt”, er det på høy tid å ta grep. Søk inspirasjon. Les bøker. Delta på workshops. Og sørg for at toppledelsen din er involvert!
Tross alt er det bedre å få denne innsikten før prosjektet starter enn når prosjektet har mislyktes.

Les Transformasjonsboken ved å klikke på bildet under, eller last ned som pdf