fbpx

Ville du valgt sykehuset rundt hjørnet for en hjerteoperasjon? Det er praktisk da, veldig nærme der du bor.  Velger du sykehuset med den laveste prisen? Hvis du gjør det poliklinisk, sparer du jo kostnadene ved overnatting. Da synes du sikkert det er greit at kirurgen er under opplæring også.

En implementering av ERP/CRM kan godt sammenlignes med åpen hjertekirurgi. Den nye forretningssystemet blir det nye hjertet i organisasjonen din. Det vil kreve en sentral plassering i organisasjonen din. Og akkurat som hjertet gjør i menneskekroppen, vil systemet pumpe avgjørende informasjon gjennom organisasjonen; nøyaktige og oppdaterte data.

 Medisinsk vitenskap er så avansert at disse komplekse operasjonene kan utføres veldig nøyaktig og bra. Noe som imidlertid ikke betyr at samtlige kirurger har alle de nødvendige ferdighetene. Under operasjonen må hjertet fortsette å slå, og operasjonen må lykkes ved første forsøk. Man får tross alt, kun en sjanse.

På samme måte som åpne hjerteoperasjoner, kan programvareimplementeringer også utføres på riktig måte. Men dette betyr ikke at alle leverandører av ERP-forretningssystem er i stand til dette! Mens implementeringen pågår, må prosessene i bedriften din fortsette å kjøre.

Så suksess eller fiasko for et ERP-prosjekt, er nært knyttet til måten implementeringen blir gjennomført på. Det er oppsiktsvekkende hvor mange bedrifter som gjør dette på en slurvete måte. Mange selskaper har fortsatt en tendens til å «glemme» viktigheten av kvalitet, så snart rabatter skal oppnås. Det ser ut til at noen godtar enhver konsulent, så lenge honoraret er lavt nok. Og de godtar implementeringspartnere som ikke stiller krav til kvaliteten og tilgjengeligheten til personene i prosjektet. Om dette er smart spør du? Som britene sier, veldig til poenget: «Penny wise, pound foolish».

 De som har satt høye krav til kvaliteten på implementeringen, må forberede seg grundig. Her er noen forslag til spørsmål du kan stille deg. Hvilken implementeringspartner har de høyeste suksessratene? Hvem har mest og best erfaring? Med løsningen selvfølgelig, men også bransjen din. Hvilken partner er i stand til å klargjøre hva dine oppgaver og ansvar er? Som hvordan du best kan forberede organisasjonen din på denne intervensjonen. Og hvilken partner er i stand til å håndtere den nødvendige organisasjonsendringsledelsen?

Du bør alltid be om CV`ene til personene i det foreslåtte prosjektteamet. Men vær også forberedt på å få dine egne ansattes egnethet vurdert av implementeringspartneren din. Til slutt, ikke bestem deg før du har snakket, ansikt til ansikt, med den potensielle prosjektlederen.

Kvalitet i implementeringsprosesser forutsetter grundig forarbeid. Og, ikke glem at gleden ved en lav pris som oftest forsvinner, siden frustrasjonen over dårlig kvalitet, ofte vedvarer.

Ønsker du at vi skal ta kontakt med deg? Legg igjen e-post og telefonnummer, så tar vi kontakt snart.