Følg oss på Facebook
LinkedIn

Når er det på tide å bytte forretningssystem? 

 
Hvis du i løpet av arbeidsdagen har mange manuelle rutiner du må gjennomføre, og du føler at prosessene er ineffektive og dårlig kvalitetssikret, da bør du vurdere å bytte forretningssystem.

 

Hva må jeg tenke på? 
Hva ønsker jeg at mitt nye erp-system skal gjøre?  Hvilke krav har jeg til funksjonalitet?
Tenk grundig igjennom din bedrifts utfordringer og utarbeid klare mål. Det finnes utallige fristende funksjonaliteter der ute, og du gjør klokt i å holde fokus på egen bedrifts definerte behov.
Hva vil jeg at et nytt ERP-system skal løse? Hvordan jobber vi? Hvilke plattformer vil vi jobbe på? Vil vi ha dataene på lokal server eller i skyen eller vil vi ha en hybrid løsning?
 
Tenk også på hva du vil at systemet skal gjøre for deg i fremtiden. Nye tider setter nye krav, og har du f.eks. ambisjoner om vekst, bør du velge et erp system som håndterer nettopp det.

Vær realistisk, sett av tid og ressurser.
Det er en krevende prosess du og bedriften skal igjennom, og ofte tar det mer ressurser enn du hadde trodd.

Velg riktig leverandør.
Du bør kontakte flere leverandører som har kjennskap til din bransje. Det er sannsynlig at en leverandør med bransjekunnskap allerede har en tilpasset løsning som kan være aktuell for din bedrift.  Be om løsningsforslag og ha møter med de ulike tilbyderne. Pass på at kjemien stemmer, dere skal samarbeide i lang tid.
Sjekk referanser.

Motiver de ansatte
Prosjektet må være forankret i ledelsen og godt forplantet i hele organisasjonen.
Overgang til et nytt erp system vil i de fleste tilfeller by på endringer i den daglige driften og det er viktig at alle berørte er innforstått med endringene. Bruk tilstrekkelig med ressurser på opplæring og pass på få aksept for det nye systemet.

 

 
Vi vil gjerne være din forretningspartner. 
Kontakt Jon Fromreide på mail eller telefon 913 24 843